Pielea naturala a avut dintotdeauna un aspect aparte, mai elegant, mai impunator, indiferent de tipul ei, box, lac, velur sau altele. Si, da, trebuie sa ecunoastem ca cea mai sofisticata este pielea velur, se intretine destul de greu.De cele mai multe ori articolele din piele intoarsa sunt facute din piele de vitel.
Dar v-ati intrebat vreodata cum se obtine o piele velur?
Pielea normala are o parte neteda si o parte aspra. Este subtire si dureaza mai mult decat alte tipuri de piele.
In schimb, pielea intoarsa are un strat texturat pe ambele fete. Articolele din piele intoarsa sunt populare si la moda datorita texturii distinctive. Textura confera individualitate articolelor din piele.
La obtinerea pielii intoarse se utilizeaza doua sau trei fasii de piele normala, fapt care face ca suprafata de piele intoarsa sa fie mai mare decât suprafata (cantitatea) de piele originala.
Pielea intoarsa este dificil de intretinut, este subtire si de cele mai multe ori nu atinge nu este la fel de durabila ca pielea naturala normala.
Pielea intoarsa este un substituent bun pentru produsele de stergere/curatarea a echipamentelor de uz casnic.Cu acest suflu puternic al anilor 70, revine pielea intoarsa sau velurul ori nabucul cum i se mai spune.
Termenul “suede”, pe care-l veti intalni in engleza vine de la frantuzescul “gants de Suède”, care inseamna “manusi suedeze”. Material obtinut din partea interioara a pieii este mult mai moale, flexibil, matasos, de aceea era folosit cu precadere la confectionarea manusilor de dama. Insa pentru o durabilitate mai mare se captusea cu material textil.
Ca vorbim despre camasi, fuste, jachete, incaltari sau marochinarie, pielea intoarsa necesita ceva mai multe precautii decat alte tipuri de material. Aspectul sau matasos, confortul termic, moliciunea si finetea texturii, parca te fac sa prinzi curaj si sa investesti in piele intoarsa. Cum ingrijim pielea intoarsa:
– Uneori o perie moale cu care sa cureti energic de praf si impuritati pantofii sau fusta, e tot ce le trebuie.
– In magazinele de pantofi exista solutii de curatare si ingrijire a velurului.
– Guma de sters sau un smirghel fin, credeti-ma, functioneaza.
– Pentru petele vizibile o solutie de apa cu sapun lichid si o carpa moale poate fi solutia.
– Dupa umezire, usuca pielea la temperatura camerei, pe o sursa de caldura se va strange si va ramane sifonata.
– Ca sa reimprospatezi suprafetele lucioase, inmoaie o perie in cateva linguri de lapte pe care le-ai amestecat cu o lingurita de bicarbonat de sodiu.
– La unele curatatorii, doamnele accepta si se pricep sa-ti salveze piesele din velur.
Un obiect din velur, fie vestimentar, fie accesoriu, va fi intotdeauna un semn al nonconformismului si al indraznelii si ofera un aer nonsalant de hippie boem. Este, intr-adevar, un material pretentios in ceea ce priveste asortarea lui, dar daca faci alegerea potrivita stilului tau, spre exemplu o geanta din velur, vei vedea ca se va integra perfecttinutelor tale. Lasa indoielile la o parte si achizitioneaza-ti un obiect din velur, vei fi uimita. Ce-ar fi sa dai o fuga in magazinul nostru, sigur vei gesi ceva pentru tine!
Be First to Comment