Press "Enter" to skip to content

Cum sa pastrezi bronzul pentru mai mult timp

bronzVacanta mult dorita este in plina desfasurare, prin urmare si expunerea, dorita sau nu, la soare. Bronzul este certitudinea ca ti-ai petrecut vacanta relaxandu-te la soare, probabil pe o insula exotica sau pe o plaja luxoasa, cu cat bronzul este mai accentuat, cu atat vacanta a fost „mai tare” – mitul deja celebru.

Conceptia exagerata ca pielea bronzata este imaginea unui corp ideal determina multe persoane sa se expuna razelor ultraviotele timp indelungat sau sa apeleze la solar in speranta ca vor capata acea culoare mult ravnita, fara sa tina seama ca radiatiile emise de soare, inamicul numarul unu al pielii, fiind responsabil atat de aparitia ridurilor, cat si a cancerului cutanat.

Pentru a avea un bronz sigur, sanatos si frumos si fara a expune pielea la nocivele radiatii UV este recomandata utilizarea cremelor autobronzante – o alternativa fara riscuri.
Expunerea la soare este si benefica, mai ales in randul copiilor, deoarece ajuta la sintetizarea cantitatilor necesare de vitamina D si la fixarea calciului, insa aceasta trebuie sa se faca rational, progresiv, intre orele recomandate si cu utilizarea cremelor de protectie cu factor ridicat, speciale pentru copii.

Pentru ca stim cat de important este bronzul pentru tine, ti-am pregatit cateva sfaturi utile pentru pastrarea lui:

Calitatea bronzului este influentata si de modul in care faci plaja. Deci cel mai bun sfat este sa te expui la soare intr-un mod sigur. Asta presupunand ca inainte cu o zi de a merge la plajaata pielea folosind un exfoliant. Apoi foloseste creme cu protectie solara atunci cand mergi la plaja sau creme hidratante.

Bronzul frumos depinde si de modul in care ingrijesti pielea pe parcursul expunerii la soare, pentru ca, in mod natural, soarele usuca pielea. Motiv pentru care este deosebit de important ca dupa fiecare expunere la soare sa aplici o lotiunea de corp.

Daca vrei sa ai un bronz accentuat, foloseste produse de ulei de cocos, de palmier sau de floarea soarelui. Acestea asigura persistenta bronzului, dar, in acelsi timp, protejeaza si pielea.

Soarele trebuie asadar „captat” cu inteligenta si prudenta, tinand seama de cateva reguli sanatoase:

– expunerea la soare trebuie evitata total intre orele 10:00 si 17:00, deoarece nici o crema nu garanteaza protectia completa impotriva razelor ultraviolete. Mai mult, pericolul se mentine si intr-o zi innorata, sub umbrela si in apa,

-cremele pentru protectie solara cu factor ridicat, peste 30, trebuie folosite la orice expunere la soare – fie ca este la plaja sau chiar pe strada, in oras – fiind necesara reaplicarea la fiecare doua ore, dupa fiecare partida de inot sau daca apare transpiratia;

-aproximativ 85% dintre tumorile maligne cutanate sunt localizate in regiunea capului si gatului, iar nasul si unghiul intern al ochiului prezinta cea mai mare densitate de tumori. Pielea fetei asadar necesita protectie aparte, deoarece este expusa in permanenta tuturor factorilor de mediu. Mereu in bataia soarelui sau a vantului mai mult decat oricare alta parte a corpului, tenul are nevoie de o crema cu factor mare de protectie solara, dar si hidratanta;

-hidratarea, atat pe interior, cat si pe exterior, este esentiala pentru sanatatea pielii. Cremele hidratante pentru corp si fata, dar si minimum doi litri de lichid (de preferat apa) consumati zilnic sunt elemente absolut necesare pentru ca temperaturile inalte ale verii sa nu ne afecteze;

-soarele nu creeaza probleme doar vara, ci in tot timpul anului. Nisipul reflecta 20% dintre razele UV, pe cand zapada le reflecta in proportie de 80%. Asa ca nu numai vara la plaja, ci si iarna la schi, trebuie folosita o crema cu factor ridicat de protectie UV;

-ochii sunt sensibili la lumina puternica a soarelui si, in plus, exista tipuri de cancer ce se pot localiza sub pleoape, asa ca ochelarii de soare cu factor de protectie UV nu trebuie sa lipseasca nici la plaja, nici la schi.

Daca iei in considerare aceste sfaturi atat cele de mentinere a bronzului, cat si cele pentru protectia solara, vei vedea ca bronzul tau va avea intensitatea dorita de tine.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arata
Ascunde