Press "Enter" to skip to content

Geanta din hartie pas cu pas

Geanta din hartieSunt practice, interesante, viu colorate si, fara indoiala, usor si ieftin de facut. Da, ati ghicit, ma refer la posetele din hartie. Cu siguranta ti-ai pus cel putin o data intrebarile de genul, cum se confectioneaza o astfel de geanta? Dar cat timp iti ia sa o faci? De ce material ai nevoie? Dar de unde iei hartia sau ce fel de hartie trebuie?

Ei, intrebarile sunt multe, dar au si raspunsuri, iar eu o sa incerc sa va spun cum se realizeaza o geanta din hartie pas cu pas. In primul rand, este vorba de reciclare, adica te duci acasa si cauti teancul de reviste pe care il arunci de colo colo pentru ca nu ii mai vezi utilitatea, dupa ce le-ai citit si recitit de atatea ori, si il foloseti in realizarea unei genti.

Uite cum faci un morman de hartie care ocupa spatiu degeaba, sa te faca sa arati cool la o iesire in oras.

Asadar, sa purcedem:

Pasul 1 – alegerea materialului

Dupa cum v-ati dat singure seama, materialul de baza este hartia. Da, dar ce tip de hartie? Puteti folosi fie ziare, fie reviste care au paginile mai subtiri. Daca hartia este prea groasa o sa intampinati dificultati la impletirea ei, iar geanta nu ar mai arata asa bine la finalul procesului.

Dupa ce am stabilit natura materialului, cu ajutorul unei rigle masurati dreptunghiuri de 5 x 12 cm si le decupati. Ar trebui sa obtineti circa opt fasii.Daca va intrebati cate fasii sa faceti, va spun ca numarul lor difera in functie de marimea gentii. Spre exemplu, pentru o geanta cu 32 cm latime si 23 cm inaltime va trebuie in jur de 610 fasii.

Pasul 2 – „dublarea hartiei”

La ce se refera mai exact acest proces? La intentia de a face geanta impermeabila, dupa cum stiti si voi, hartia nu rezista la apa. Asa ca, luati o rola de scotch pe care o aplicati pe suprafetele hartiei. Exact, ati banuit bine, daca luati o rola de scotch mica, aceasta se va potrivi perfect cu benzile din hartie, ele fiind masurate in consecinta.

Dupa ce am terminat de aplicat scotch-ul, legrupam in categorii a cate 61 de piese. De ce, pentru ca daca vreti o geanta in masurile pe care le-am spus mai sus, trebuie sa stiti ca incap 61 de benzi pe rand si cum sunt zece randuri, la un calcul simplu va dati seama de ce am spus ca trebuie 610 benzi.

Pasul 3 -Impletirea

Da, cea mai dificila etapa este punerea laolalta a benzilor de hartie pentru ca geanta sa iasa asa cum o stiti voi. Adica impaturirea pieselor de hartie si asezarea lor pe un suport pentru a nu se desface pana la procesul impletirii. Impletirea are nevoie de foarte mare atentie deoarece piesele au o parte interioara prin care patrunde cea de-a doua piesa si asa mai departe, pana obtineti un sir lung dint toate cele 61 de piese.

Pasul 4 -imbinarea

Ne apropiem usor, usor spre rezultatul final, asa ca atentia trebuie sporita. Dupa ce ati realizat cele zece fasii, urmeaza sa le imbinati pentru a crea un cerc si, abia apoi, se coase geanta. Sigur, pentru cusut aveti nevoie de ac, ata, fermoar, foarfeca si o idee de pricepere. Dupa ce ati cusut cele zece benzi de hartie, atasati si fermoarul si, in felul acesta, geanta este completa, si cel mai important, facuta de voi. Nu-i asa ca sunteti mandre de rezultatul obtinut?

Asadar, daca nu dispunem de banii necesari pentru achizitionarea unei genti costisitoare, putem foarte bine sa ne facem noi o geanta din hartie, putem sa o si personalizam pentru a parea cat mai originala. Sper ca va sunt de folos indrumarile pe care vi le-am expus si ca le puneti in practica imediat ce aveti ocazia!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arata
Ascunde