Pentru ca reprezinta un accesoriu important si pentru ca spune multe despre posesoarea ei, dat fiind faptul ca este considerata si „oglinda femeii”, geanta trebuie pastrata in cea mai buna stare.
Tocmai de aceea, ea trebuie curatata periodic indiferent ca apartine unui brand sau nu, indiferent ca este din piele sau nu (noi recomandam o geanta de piele, dar asta e alta poveste).
Deci…cum cureti o geanta de piele?
Spre deosebire de gentile din plastic sau din imitatii din piele, gentile de piele naturala implica un proces complex de curatare intrucat acestea necesita anumite solutii speciale (care pot fi gasite usor in supermarketuri sau intr-un magazin de incaltaminte), solutii care nu doar ca le curata, dar le si protejeaza.
Iata mai jos cateva sfaturi utile pe care, daca le aplicati, vor prelungi „viata” gentii dumneavoastra:
Pentru a indeparta praful de pe ele este nevoie, pentru gentile lacuite sau din piele „normala”, de o carpa moale de bumbac, iar pentru cele din piele intoarsa, o perie moale este suficienta
Daca pielea de la colturile gentii, langa buzunare sau pe barete s-a murdarit, problema poate fi rezolvata cu un castron de apa in care vor fi dizolvate cateva picaturi de sampon si, cu o carpa din microfibra, pe care o inmuiati in solutie, o stoarceti bine si stergeti geanta. Nu insistati asupra petelor pentru ca se poate decolora portiunea respectiva intr-un mod inestetic. Dupa terminarea procesului, lasati geanta la aer, nu in soare.
Pielea intoarsa se curata usor si cu un burete uscat
Petele de pe gentile de piele pot fi indepartate cu un amestec de bicarbonat de sodiu si zeama de lamaie distribuite in mod egal. Se aplica pasta pe pata si se freaca usor, se lasa sa actioneze cateva minute si se indeparteaza cu o carpa moale. Procesul se repeta pana cand pata dispare.
Si interiorul gentii trebuie sa fie curat si aerisit. Goliti geanta, o scuturati de toate impuritatile depuse inauntru, apoi aspirati praful si murdaria ramasa.
Gentile din piele nu trebuie pastrate in pungi de plastic pentru ca pielea trebuie sa respire, ci in saci din panza intr-un loc racoros si intunecat.
Exista si alte forme, mai „naturale”, de curatare a gentilor. Iata ce ar recomanda bunica cu privire la acest aspect:
- Geanta din piele poate fi curatata cu o ceapa taiata in doua. Se freaca bine cu partea interioara locul patat, dupa care, se sterge bine zona cu ajutorul unei carpe.
- Se mai poate folosi o crema hidratanta. Se aplica crema pe piele timp de 20-30 de minute, iar apoi se indeparteaza cu o carpa curata.
- Daca geanta este din piele alba se va curata tot cu ajutorul unei cepe, dupa care se va improspata cu putin lapte amestecat cu un albus batut
- Daca este neagra, se curata cu ajutorul unui tampon din lana, imbibat in putin zat de cafea. Dupa ce se usuca, se sterge cu o carpa uscata.
- Daca este o geanta de lac, geanta trebuie stearsa periodic cu o carpa inmuiata in glicerina.
In cazul in care pe suprafata gentii din piele intoarsa au aparut pete lucioase, pot fi indepartate cu ajutorul unui amestec din lapte si soda casustica.
Pentru a va bucura cat mai mult de gentile dumneavoastra, aveti grija de ele si, la o anumita perioada de timp, curatati-le corespunzator.
Si daca s-au stricat, s-au demodat sau pur si simplu va doriti o geanta noua, aruncati o privire in magazinul nostru, cu siguranta veti gasi o multime de genti de dama ieftine si frumoase!! Oricum, mai vechi sau mai noi, respectati intotdeauna regulile de pastrare si de curatare a gentilor, in acest fel le veti asigura o viata lunga!
Succes!
Be First to Comment