Press "Enter" to skip to content

Stilul Vintage? Ce este acesta? Cum se aplica la genti?

In ultima perioada se vorbeste tot mai des si mai mult despre moda vintage, sunt organizate expozitii, targuri, manifestari la care accesoriile, vestimentatia, bijuteriile, obiectele prezentate sau expuse sunt in stil vintage, dar multi inca nu stiu ce inseamna de fapt acest trend. De aceea, m-am gandit sa cercetez in profunzime acest stil si sa va ofer cateva informatii legate de acest aspect.

Sunt de parere ca termenul “vintage” ne duce imediat cu gandul la vechi si ne face sa credem ca stim ce reprezinta acest stil. Dar, stilul vintage inseamna mai mult de atat, este esential in definirea conceptului postmodern de moda si stil, in care trecutul si stilurile anterioare sunt utilizate si pastrate intr-un cufar de amintiri, incarcat cu fel de fel de accesorii vintage si interpretari moderne ale acestora.

Mai exact, stilul vintage reprezinta orice piesă vestimentară, accesoriu sau obiect de decoraţiune ce aparţine perioadei 1920 – 1970. Este vorba despre acele obiecte peste care s-a aşezat timpul. De asemenea, un lucru pe care trebuie să-l ştie cei care achiziţioneaza articole vintage este faptul că, în timp, le creşte valoarea. Deci pe lângă alte avantaje , de exemplu faptul că poţi purta o piesă unică, cu o croială deosebită,un produs vintage reprezintă şi o investiţie.

Gentile vintage

Oferta in materie de genti vintage este cat se poate diversa, obiecte unicat fiind colectionate din anii 1940, trecand prin decenii intregi de moda pana in prezent.
Daca in anii ’40, metalul, fermoarele, pielea si oglinzile erau cedate razboiului, gentile acestor ani erau confectionate in principal din material textil, plastic sau lemn. Gentile din aceasta perioada erau, prin urmare, de dimensiuni reduse, adeseori purtate pe brat.
Anii ce au urmat sunt cunoscuti drept anii marilor designeri, casele Chanel, Louis Vuitton sau Hermes luand nastere in anii 1950. Gentile incep in aceasta decada sa capete dimensiune, manere capabile sa sustina o greutate mai mare si materiale din ce in ce mai pretioase si inedite.

Anii ’70 si ’80 au defaimat gentile mici, considerandu-le dimensiunea redusa ca fiind ridicola si nejustificata. Pe masura ce oamenii au prins gustul calatoriilor, gentile au suferit transformari importante in ceea ce priveste confectionarea,

Incepand cu anii 1990, ambele modele de genti mini si maxi -au fost acceptate si utilizate in functie de ocazie. Astfel, femeile dcu cariera erau publicul tinta a gentilor mari, incapatoare si rezistente, pe cand gentile mici erau destinate promenadelor si folosite mai adesea ca genti de seara.

Genti vintage, accesorii fel de fel, tinute si incaltari din anii 1940 pana in prezent sunt puse la dispozitie prin intermediul magazinelor vintage, a licitatiilor si bineinteles, a mostenirilor de la mame si bunici care au fost si ele la randul lor pasionate de fashion.De mult gentile nu mai trebuie asortate la pantofi, am vorbit despre acest aspect, insa aceste accesorii vintage isi rezerva dreptul de a fi purtate liber, fiecare cum vrea in combinatii aparent neinrudite, insa pline de unicitate si personalitate.

Vintage-ul este un curent versatil, ce îţi pune la încercare imaginaţia şi simţul estetic. Trebuie doar să îndrăzneşti!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arata
Ascunde