Press "Enter" to skip to content

Cateva cuvinte despre ingrijirea gentilor din piele

O femeie eleganta, frumoasa si cu mult stil, trebuie, in mod obligatoriu sa-si defineasca tinuta cu o geanta la fel de eleganta si stilata ca ea. Si, cum o poate face mai bine decat cu o geanta din piele? Geanta reprezinta oglinda acesteia si impresia lasata la o intalnire este data in primul rand de geanta, deoarece se afla in centrul campului vizual al interlocutorului.

Intr-adevar, preturile gentilor din piele sunt mai ridicate decat cele ale gentilor din diferite materiale textile sau inlocuitori de piele dar investitia este pe deplin meritata. De exemplu , daca atunci cand cumperi o geanta din piele alegi un model clasic, intr-o nuanta usor de asortat, o vei purta mai multa vreme pentru ca nu se va demoda si in plus va arata la fel de bine ca atunci cand ai achizitionat-o.Totusi , ca geanta sa se pastreze intr-o stare perfecta cat mai mult timp este necesar sa fie ingrijita in mod corect.
Iata ce am gasit! Cateva sfaturi utile pentru ingrijirea unei genti din piele.

1.Citeste cu atentie eticheta

Inainte de a curata geanta din piele, citeste eticheta sau eventualele instructiuni. Exista diferite tipuri de piele din care sunt realizate gentile, iar acestea pot fi tratate in moduri diferite in procesul de creare. Asadar, instructiunile ce vin odata cu geanta sunt cele mai potrivite pentru ingrijirea acesteia, intrucat producatorul stie exact ce tip de piele a folosit si cum a tratat-o. Implicit, ofera cele mai bune sfaturi de pastrare si ingrijire.

2. Curata geanta cu un produs special pentru piele

Exista o multime de marci de produse dedicate ingrijirii produselor din piele. Acestea curata si ingrijesc pielea. Pentru ca geanta ta sa nu fie patata sau deteriorate, alege un produs de calitate, chiar daca este putin mai scump. Daca porti aceeasi geanta fara sa o alternezi cu altele, este bine sa o cureti cam o data pe luna. In restul timpului, daca geanta s-a prafuit sau a ramas usor patata de la ploaie, este de ajuns sa o stergi cu o carpa moale, uscata. In schimb, daca iti place sa iti schimbi poseta in functie de tinuta si ajungi sa o folosesti destul de rar, este de ajuns sa o cureti doar cand o depozitezi. Foloseste o carpa dintr-un material moale, care nu sa lase zgarieturi pe piele. Aplica produsul pe carpa si nu direct pe piele.

3. Pastreaza forma gentilor de piele prin umplere

Atunci cand depozitezi o geanta nu o lasa goala pe raft. Daca sta mult timp, forma ei poate fi modificata. Inainte de a o pune in dulap, umple geanta cu ceva. Fie ca pastrezi si folosesti ambalajele de hartie cu care este umpluta poseta atunci cand o cumperi, fie ca o umpli cu ziare, important este ca designul ei sa nu aiba de suferit.

4. Nu inghesui geanta

In general, gentile ocupa destul spatiu cand sunt depozitate in dulap , insa ideal este sa iti organizezi spatiul astfel incat gentile de piele sa nu fie indoite sau inghesuite.Pielea se poate degrada iar geanta sa arate urat atunci cand o vei scoate din dulap.

5. Depoziteaza geanta in siguranta

Daca ai anumite genti din piele pe care le porti doar vara sau doar iarna, iar in restul anului le ti in dulap, este bine sa le pastrezi intr-o imbracaminte speciala. Unele genti sunt vandute cu o husa speciala care le protejeaza de praf si zgarieturi, lasand insa aerul sa circule, intr-un mod in care o punga de plastic nu o poate face. Daca nu ai primit astfel de huse atunci cand ai cumparat geanta si nici nu gasesti in magazine, poti folosi o fata de perna din bumbac moale. Depoziteaza geanta intr-un loc intunecat, racoros, departe de sursele de caldura sau de razele soarelui.

6. Ai grija si de interior

Interiorul gentii este cel mai predispus la deterioare. Ca acest lucru sa nu se intample ai grija sa nu pui direct in geanta produsele de make-up ci pastreaza-le intr-un portfard pentru a evita ca acestea sa se deschida accidental si sa pateze. La fel si cu stilourile, pixurile care pot gaurii captuseala gentii daca se desfac. Nu uita sa scuturi interorul gentii ori de cate ori ai ocazia pentru a evita sa ramana reziduri in interiorul ei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arata
Ascunde